onsdag 18 februari 2009

Emil den busige


Emil på rygg, snälla mamma lek med mej!! Ida ser måtligt road ut


Emils vackra huvud


Föd mej!!!!!

Mor och son
*
Namnen på dessa 2 är bara så passande, Ida den lite mer lugna och förståndiga, Emil den busliga och full av påhitt och upptåg.
*
I dag har jag blivit uppdaterad av Kate, för er som inte vet så blev Emil i sommras 2008 stucken i hasleden av, som vi tror en jordgeting. Han blev väldigt sjuk med feber och stelhet i ena bakbenet, på Blå stjärnan i Göteborg konstaterde dom att han hade fått vätska i leden. Dom öppnade och tömde ett flertal gånger, just då fanns det inga förändringar på skelettet i hasleden.
Han skickades hem med pencillin och alla trodde att allt var över och att han snart skulle vara sitt vanliga busiga jag inom kort.
*
Men tyvärr så blev inte fallet, efter ett tag blev det ännu värre och det blev åter en tur till vetrinären, där dom efter en röntgen såg att högst upp på bakskenan, precis innan hasleden, hade börjat luckrats upp, det fattades en hel del av benet redan, så nu blev det bråttom att försöka stoppa processen, innan benet blev helt förstört.
*
Det blev en jobbig tid för Kate och Emil, med Whaterwalk, massage och streching, korta promenader. Det var många återbesök och många dåliga nyheter, det verkade som benet inte gick att rädda, så dom började prata om att steloperera hans bakben, villket betyder att han aldrig mer kan göra något, utan får bli gosehund.
*
När nästan allt hopp var ute, så vände plötsligt allt till det bättre, han började gå mer och mer på det skadade benet och hoppet kom tillbaka hos oss alla som känner Emil.
Efter kosutlation med Emils vetrinär, så fick han andra och svårare uppgifter, det blev längre och längre promenader och sedan långlina, och han blev bara bättre och bättre. Så idag då Kate fick uppgiften att släppa honom lös så han kunde springa av sej, jag kan se Kates ansikte framför mej, när vetrinären sa detta........lös.....utan att kunna ha tränat sen i somras.....hur i hela friden skall detta gå......men det bli en annan historia.
*
Så nu håller vi alla tummar som finns i hela världen, för att allt skall fungera som det ska och att Emil blir bra igen, för en härligare hund finns inte.....framför allt är han väldigt uppfinningsrik och en helt fantastisk problemlösare.
*

Inga kommentarer: