onsdag 14 januari 2009

Fullt ös i Gråbo/ KURS START

Detta är Esters favorit ställning.........hon sätter sej på allt och alla........var som helst och överallt.

Fullt ös mellan Jamaika och Ester, ibland kan man fundera på vem som igentligen är 4 månader och vem som är 4 år:-)
*

KURS START
I går var det start på valpkursen, det var härligt att få återse Akira och Myra igen. Vi startade med valparna, det första vi gjorde var nej-övningar och det gick riktigt bra, Myra var den som lyssnade bäst, kan kanske vara för att Carro tränar en hel del nej, eftersom det är massor av hästbajs på hennes väg som hon måste passera varje dag, för vem vill ha en hästbajs-ätande-hund.
*
Sedan var det inkallningar och serpentinövningear, med och utan koppel, alla valparna var jätte duktiga, faktiskt duktigare än jag trodde, Emma och Akira gjorde stort intryck på mej, eftersom det är hennes första egna hund. Det är bara att jobba på, så faller allt snart på plats.
*
Jag blev väldigt överaskad över Ester och hennes lyhördhet, har inte tränat speciellt mycket, det enda jag lagt fokus på är att lära henne, hennes namn.
Jag kunde till och med bryta henne , när hon stack iväg efter dom andra små, ett stark nej och hennes namn så var hon hos mej igen, trodde inte det var sant. Catrins utryck var, jaha där har vi Evas nya lydnasdchampion, vem vet kanske blir det bara staffar och ingen ny Ragnar som planeras:-)
*
Jamaika ingår nu mera i min kennel, så fick även hon vara med, och har guldläge, eftersom hon är enda vuxna hunden får hon ha Lena för sej själv.
Catrin och Jamaika gjorde stora framsteg, det var som hon aldrig stigit av tävlingsplan för att få valpar, det såg kanon ut, men så har Lena väldigt bra lösningar på olika problem, det var kanon kul att se och fram för allt lärorikt.
*
Läxa till nästa vecka: 10 inkallningar om dagen.
*
Ser fram emot nästa kursdag

Inga kommentarer: