söndag 9 mars 2014

Lite information från Borlänge Ett brev från Rockys husse Ola o matte Sussi i Borlänge


Vi har gått valpkurs här i Borlänge. På Dala Hundcenter, ett toppen ställe tycker vi, och så mycket olika kurser det finns att välja på... http://www.dalahundservice.se/kursprivattraning kolla in får ni se.
Vad har vi då lärt oss: Innkallning, gå fint, hälsaträning, stimmulansskontroll, hantering, kontaktsökning och störningsträning. Vi har även haft teori där har vi gått i genom aktivering, luktsinnet, lugnande signaler, kontakt och störningar.
Enligt diplomet så har vi med Utmärkt resultat genomfört valpkursen!! Sista gången hade vi även ett avslutnings prov, nervöst, då det varit lite si och sådär med kontakten och allt spök som en liten valp kan ha för sig, men det gick toppen.
Vi fick även prova på olika aktiverings övningar, gå uppför en ramp, springa genom en tunnel, aktiveringsleksaker ja en massa olika och Rocky fixade allt galant!

Han är en fantastisk liten hund, som alla gillar och många vill tjuva med han hem, men icke.. Men vi får ofta höra att han är såååå fiiin, på brett dalmål. ( tänk Gunde Svan) Ja vi är väl inte nå bättre,vi pratar ju oxå dalmål..

Nästa kurs vi tänkt gå är K9 Nosework, en ny sport på väg in från USA.Det handlar om doftdiskriminering och hundens fantastiska luktsinne. De dofter som hunden ska markera är Eukalyptus, Lagerblad & Lavendel. Varje doft har 3 klasser. Tävlingsmässigt är det fyra olika moment lådsök, inomhussök, utomhussök & fordonssök.
http://www.youtube.com/watch?v=jkXtAup14Sg
Vi tycker att detta ska bli riktigt roligt. Så vi ser fram emot torsdag!

  Rockys första utställning

 
Premiär på utställning.Svenska Hovawartklubben Mellansvenska LO´s Inofficiella utställning i Rättvik 8 Mars 2014.
2St staffe pojkar i valpklassen. Rocky blev BIR med HP.
Kritiken:
Maskulin trevlig hane, vackert uttrycksfullt huvud, med bra detaljer, fin hals och rygglinje, bra svans, välmusklad, bra benstomme, fin päls, rör sig ok, men skjuter upp ryggen lite. Det är väl lite om vad vi gör här uppe!

Sist,men inte minst så skickar vi en solig hälsning till alla Kings and Queenare
 

Inga kommentarer: